Šiame straipsnyje mes atskleisime savo skaitytojams paslaptį, kaip iškepti sultingiausius kotletus. Kvalifikuoti virtuvės šefai visame pasaulyje naudoja marinuotą maltą mėsą. Kotletai dėl šio mažo triuko tampa labai švelnūs ir neįtikėtinai skanūs. Visi svečiai prašys šio ypatingai skanaus patiekalo recepto.
Kotletai, kuriems reikalinga marinuota mėsa
Jums reikės:
- 1 kg maltos mėsos
- 3 didelių svogūnų
- 3 skiltelių česnako
- 2 vidutinių kiaušinių
- 2 šaukštelių mėgstamiausių prieskonių
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia turite paruošti maltą mėsą. Norėdami tai padaryti, naudokite mėsmalę ir sumalkite mėsą. Tada jums reikia supjaustyti svogūnus ir susmulkinti česnaką. Faršą sumaišykite su svogūnais ir česnakais. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir faršą padėkite į šaldytuvą maždaug keturioms valandoms. Jei maltą mėsą laikysite ilgiau, ji geriau išsimarinuos.
Kai faršas išsimarinuos, į jį reikia įmušti du kiaušinius, įberti druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskonių. Tada faršą vėl suvyniokite į plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Ant viršaus uždėkite sunkų daiktą.
Praėjus šiam laikui, galite pradėti formuoti ir kepti kotletus. Naudokite nedidelį kiekį kvietinių miltų, kad faršas neliptų prie rankų.
Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus augalinio aliejaus. Sudėkite suformuotus kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps. Jei kotletai yra per riebūs, lengvai nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais.
Kotletai labiausiai dera su bulvių garnyru. Puikiai tinka bulvių košė, keptos ar virtos bulvės su sviestu. Skanaus!