Šiandien norime pasidalinti nedideliu triuku su tais, kurie mėgsta keptas kepenėles. Pagrindinė užduotis, ruošiant tokį patiekalą, yra atsikratyti kietumo, suteikti patiekalui gražią, apetitą žadinančią išvaizdą. Norimą rezultatą galima pasiekti, marinuojant kepenis krakmole.
Taip kepu jautienos, kiaulienos ar ėrienos kepenėles. Visada gaunasi gražūs ir minkšti gabalėliai. Išbandę suprasite, kad tokia maža gudrybė gali pakylėti šį patiekalą į kitą lygį. Mus šis receptas iškart suintrigavo ir mes jį išbandėme. Išbandykite ir jūs!
Ingredientai:
- 500 g jautienos kepenų
- 1 š. krakmolo
- druska (pagal skonį)
- 20 ml augalinio aliejaus
- 1 kiaušinis
- 2 svogūnai
- Malti juodieji pipirai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1.Nuplaukite kepenis, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais.
2.Kiaušinį išplakite su krakmolu, užpilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite. Palikite 40–60 minučių pasimarinuoti.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, po 2 minutes pakepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių.
4.Atskirai apkepkite svogūną, supjaustytą pusžiedžiais, kol pasidarys skaidrus. Sumaišykite svogūną ir kepenis, troškinkite ant vidutinės ugnies 10–15 minučių.
Skanūs blizgantys gabalėliai tiks su bulvių koše, virtais grikiais ar ryžiais. Esu tikras, kad dabar kepsite kepenėles vieninteliu būdu! Išsisaugokite šį receptą!