Puiki sultinga mėsa su sodriu sūrio sluoksniu yra tikrai tinkama ne tik savaitgalio stalui. Šie kepsniai taps jūsų šeimos mėgstamiausiais.
Jums reikės:
- 3 kiaulienos karbonadai
- 1 svogūnas
- pomidorai
- 1 didelė virtos bulvės arba 2 mažesnės
- 4 šaukštai majonezo arba grietinės
- 2 šaukšteliai garstyčių
- 2 skiltelės česnako
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 100 g kietojo sūrio
Gaminimas:
Išmuškite nuplautus kepsnius, pagardinkite druska iš abiejų pusių. Svogūną ir pomidorus supjaustykite storesniais griežinėliais. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite svogūnų žiedus. Uždėkite mėsą ant dviejų svogūnų žiedų. Kiekvieną padenkite garstyčiomis ir ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius.
Pabarstykite pomidorus česnaku ir druska. Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas. Tada paskleiskite ant kiekvienos mėsos porcijos. Galiausiai aptepkite su majonezu ar grietine ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 ° C temperatūroje. Kepkite uždengtą 40 minučių. Maždaug 5 minutes prieš kepimo pabaigą gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Kepsniai paruošti, patiekite juos su mėgstamomis salotomis ar vienus.
Čigoniškas kepsnys! Pajuskite keliautojų dvasią paragavę šio patiekalo
Čigoniškas kepsnys- tai įprasta mėsa paruošta neįprastu būdu. Išbandykite šį nepaprastą receptą ir gaminsite jį dar ne vieną kartą.
Jums reikės:
- Kiaulienos sprandinė 800 g
- Lašiniai 200 g
- 4 skiltelės česnako
- Augalinis aliejus 1,1 L
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Paprikos milteliai pagal skonį
- Gruzdintos bulvytės 400 g
- Kvietiniai miltai 150 g
Gaminimas:
Supjaustykite kiaulienos sprandinę į 4 kepsnius ir išmuškite. Iš visų pusių pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, paprikos milteliais ir smulkintu česnaku.
Lašinius supjaustykite storais gabalėliais, kiekvieną gabalėlį iš vienos pusės įpjaukite, kad būtų tarsi šukos. Kepkite lašinius augaliniame aliejuje iki rudos spalvos.
Mėsą apvoliokite miltuose ir apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol suminkštės, tai užtruks apie 20 minučių.
Apkepkite bulvytes iki aukso rudos spalvos. Bulves dėkite į lėkštę, šalia kepsnio, ir ant jos uždėkite lašinių šukutes.
Čigoniškas kepsnys paruoštas!