Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Sūdyti lašiniai stiklainyje. Neįprastas, bet skanus patiekalas

Mano tėvas prie šventinio stalo dažniausiai patiekia silkę prie stipriųjų gėrimų. Jis jau daug metų sūdo žuvį pagal sovietinį receptą. O man labiau patinka sūdyti lašiniai. Aš taip pat gaminu juos senoviškai. Kaip sūdyti lašinius, prieš daug metų mane išmokė močiutė. Nuo tada patiekalas neprarado savo aktualumo.

Kiaulieną aš visada perku turguje iš patikimos pardavėjos. Moteris kiekvieną ketvirtadienį ateina su namine ir šviežia mėsa, kurią parduoda iki vakaro. Norėdama pasūdyti lašinius savaitgaliui, ketvirtadienio ryte visada skubu į turgų. Be šio užkandžio mano vyras net nesėda prie stalo.

lašiniai

Jums reikės:

  • Kiaulienos lašinių 1,5 kg
  • Česnako 3 skiltelių
  • Lauro lapų 3 vnt.
  • Juodųjų pipirų (žirnelių) 9 vnt.
  • Druskos 90 g
  • Vandens 1 l

Gaminimas:

1,5 kg mėsos jums reikės apie 1 litro sūrymo. Ir taip pat turite iš anksto pasiruošti stiklainius. Išplaukite ir sterilizuokite 3 stiklainius po 0,5 l.

Mėsą supjaustykite dideliais gabalėliais. Sandariai sudėkite gabalėlius į paruoštus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį sudėkite stambiai supjaustytą česnaką, suberkite pipirų žirnelius ir įmeskite po vieną lauro lapą.

Dabar paruoškite sūrymą. Į puodą su vandeniu įpilkite druskos. Užvirkite mišinį ir supilkite į stiklainius. Uždėkite dangtelius ant stiklainių ir sustatykite į puodą.

Supilkite vandenį į puodą. Jo turėtų būti iki dangtelių. Ant vidutinės ugnies užvirkite vandenį. Virkite 2 valandas.

lašiniai

Tada atsargiai išimkite stiklainius ir leiskite jiems atvėsti. Prieš patiekiant, patartina produktą visiškai atvėsinti. Tuomet bus patogiau lašinius supjaustyti. Kaip matote, norint sūdyti mėsą, jums nereikia būti kulinarijos ekspertu. Jums tereikia įsiminti šį receptą ir ypatingai skanūs lašiniai bus ant jūsų stalo kiekvieną savaitę. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---