Mano tėvas prie šventinio stalo dažniausiai patiekia silkę prie stipriųjų gėrimų. Jis jau daug metų sūdo žuvį pagal sovietinį receptą. O man labiau patinka sūdyti lašiniai. Aš taip pat gaminu juos senoviškai. Kaip sūdyti lašinius, prieš daug metų mane išmokė močiutė. Nuo tada patiekalas neprarado savo aktualumo.
Kiaulieną aš visada perku turguje iš patikimos pardavėjos. Moteris kiekvieną ketvirtadienį ateina su namine ir šviežia mėsa, kurią parduoda iki vakaro. Norėdama pasūdyti lašinius savaitgaliui, ketvirtadienio ryte visada skubu į turgų. Be šio užkandžio mano vyras net nesėda prie stalo.
Jums reikės:
- Kiaulienos lašinių 1,5 kg
- Česnako 3 skiltelių
- Lauro lapų 3 vnt.
- Juodųjų pipirų (žirnelių) 9 vnt.
- Druskos 90 g
- Vandens 1 l
Gaminimas:
1,5 kg mėsos jums reikės apie 1 litro sūrymo. Ir taip pat turite iš anksto pasiruošti stiklainius. Išplaukite ir sterilizuokite 3 stiklainius po 0,5 l.
Mėsą supjaustykite dideliais gabalėliais. Sandariai sudėkite gabalėlius į paruoštus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį sudėkite stambiai supjaustytą česnaką, suberkite pipirų žirnelius ir įmeskite po vieną lauro lapą.
Dabar paruoškite sūrymą. Į puodą su vandeniu įpilkite druskos. Užvirkite mišinį ir supilkite į stiklainius. Uždėkite dangtelius ant stiklainių ir sustatykite į puodą.
Supilkite vandenį į puodą. Jo turėtų būti iki dangtelių. Ant vidutinės ugnies užvirkite vandenį. Virkite 2 valandas.