Vasarą visas šeimos šventes švenčiame mano vyro tėvų vasarnamyje. Jų kiemas yra erdvus ir yra daug medžių, kurie apsaugo nuo saulės, o vaikai turi ką veikti. Kol jie taškosi pripučiamame baseine, aš padedu uošvei pjaustyti salotas. Šašlykai pomidorų marinate tuo metu būna patikėti vyrams.
Sakysite, kad marinuojame per vėlai? Bet ne! Šiam nuostabiam marinatui pakanka 1-2 valandų, o mėsa tampa minkštesnė ir sultingesnė. Pomidorų marinate šašlykai gali būti marinuojami mažiausiai 20 minučių. Svarbiausia nepamiršti jų intensyviai pavartyti.
Jums reikės:
- Kiaulienos 1,3 kg
- Pomidorų marinato 180 ml
- Svogūnų 2 vnt.
- Mėtų 30 g
- Raugerškio 2 vnt.
- Petražolių pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Lavašo
Gaminimas:
Ideali minkštų ir sultingų šašlykų mėsa yra kiaulienos sprandinė. Supjaustykite mėsą maždaug 3 x 4 cm gabalėliais, nulupkite svogūną ir gerai nuplaukite žalumynus.
Be mėtų ir petražolių, rekomenduojame paimti raugerškio. Jis papildys aromatų spektrą saldžiarūgščiais atspalviais.
Supjaustykite svogūnus. Kartu su žalumynais sudėkite juos į maišytuvo dubenį. Ten supilkite ir pomidorų marinatą. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Paruoštą marinato tyrę užpilkite ant mėsos.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir laikykite 1-2 valandas. Jei turite laiko, galite palikti ir per naktį. Prieš kepdami, sumaukite paruoštus kiaulienos gabalėlius ant iešmų.
Kepkite šašlykus ant gerai įkaitintų anglių, kol suminkštės. Proceso metu įsitikinkite, kad mėsa nedega. Norėdami tai padaryti, nepatingėkite dažniau vartyti mėsos.
Patiekite paruoštą mėsą su lavašu. Šašlykai pomidorų marinate greitai išsimarinuoja, tačiau gaunasi labai švelnūs ir sultingi. Tuo metu žalumynai suteikia mėsai viliojantį kvapą.
Skanaus!