Pradėjau pastebėti, kad maisto gaminimui stengiuosi skirti mažiau laiko. Dabar man tikrasis gyvenimo iššūkis yra ne tai, kaip išplauti vonios kambarį nuo apnašų, o kaip greitai ir sočiai pamaitinti didelę šeimą. O pica keptuvėje per 5 minutes – labai geras pasirinkimas. Be to, kiekvieną picą galite daryti kaip atskirą porciją su pasirinktu įdaru.
Pagrindui jums reikia tik 4 ingredientų. Juos reikia sumaišyti, tada gautą tešlą supilti į keptuvę. Jokio minkymo ir kočiojimo. Norite pagreitinti procesą? Duokite kiekvienam po peilį ir gaminį įdarui – tegul susipjausto tai, ką mėgsta. Kaip ir klasikinei picai, tiks viskas, kas yra šaldytuve. Siūlau labai naudingą receptą. Be sudėtingų procesų, bet skanu ir paprasta.
Greita pica keptuvėje
Ingredientai
- 4 valg. š. grietinės (neriebios, 10 %)
- 2 kiaušiniai
- 0,5 a .š. druskos
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 200 g rūkytos dešros
- 4 valg. š. majonezo
- 9 valg. š. miltų
- 1 stiklinė aliejaus
- 0,5 svogūno
- 100 g sūrio
Gaminimo eiga
1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite šakute. Suberkite miltus, 10% riebumo grietinę, majonezą ir druską. Išmaišykite, tešla turi gautis tiršta ir vienalytė.
2. Šaltą didelę keptuvę ištepkite saulėgrąžų aliejumi ir išklokite tešlą. Paskleiskite ją ant paviršiaus taip, kad vidurys būtų plonesnis už kraštus.
3. Sutepkite pagrindą pomidorų padažu, naudodami silikoninį šepetėlį. Sudėkite dešrą ir svogūnus, supjaustytus gabalėliais. Ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio.
4. Uždenkite keptuvę dangčiu ir padėkite ant silpnos ugnies. Kepkite picą 20 minučių. Kad jau iškepė, parodys apskrudę krašteliai.
Jei neturite didelės keptuvės, tešlą padalinkite per pusę ir padarykite dvi mažesnes picas. Per storas pagrindas gali neiškepti. Sūrio nepagailiu, su juo naminė pica tampa nepaprastai gardi. Taip pat galite įdėti grybų ir pomidorų, marinuotų agurkų ir alyvuogių arba pasigaminti patiekalą tik su sūriu. Rinkitės tokį įdarą, kokį mėgstate!