Faršą naudoti kotletams – nieko naujo. Be to, iš jo galima nesunkiai paruošti daug skanesnių patiekalų. Šie kotletai-lizdeliai bus sultingesni, be to, jie reikalauja mažiau ingredientų, o įdarą galima keisti ir kaskart gauti vis naujo skonio patiekalą pagal tą patį receptą.
Ingredientai
- 300 gramų maltos mėsos,
- 1 didelis svogūnas,
- 70 gramų džiūvėsėlių,
- 1 kiaušinis,
- druska ir prieskoniai,
- 4 kiaušiniai,
- 100 mililitrų pieno,
- žolelės,
- bet koks kietasis sūris,
- keli vyšniniai pomidorai.
Pirmiausia atsargiai išminkykite faršą su džiūvėsėliais, 1 kiaušiniu, smulkiai pjaustytu svogūnu ir prieskoniais.
Kepimui tinkamų indelių dugnus ištepkite sviestu ir paskirstykite faršą, kaip parodyta toliau esančioje nuotraukoje. Į kiekvieno lizdelio vidurį įdėkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
Atskirame inde sumaišykite likusius 4 kiaušinius, pieną ir žoleles. Supilkite padažą į maltą mėsą, į centrą įdėkite pomidoro griežinėlį ar visą pomidoriuką, jei turite vynuoginių pomidorų.
Įdėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 min.
Skanaus!
Receptas vaizdo įraše:
Į centrą galite įdėti įvairius įdarus – nuo grybų iki sūrių mišinio.