Be jokios abejonės, parduotuvėje rasti kokybišką mėsos gaminį nėra paprasta. Retkarčiais turite perskaityti daug sudėties etikečių, kad surastumėte gerą produktą. Žinoma, viskas yra daug lengviau, jei žinote, kaip paruošiamas netikras zuikis namuose. Ir šiandien mes pasidalinsime ypatingai skaniu receptu.
Maltos mėsos netikras zuikis
Vaikai mėgsta sumuštinius su dešra ir nuolat prašo jų prieš mokyklą. Bet jūs tikrai nenorite vaikams duoti produktų su skonio stiprikliais ir kitomis kenksmingomis medžiagomis. Kaimynė, išgirdusi abejones, pasidalino šiuo ypatingu receptu. Dabar mano namuose niekas nevalgo pirktų dešrų.
Jums reikės:
- 1,35 kg kiaulienos
- 150 g nesūdytų lašinių
- 2 šaukštelių konservavimo druskos
- 2 šaukštelių įprastos druskos
- 0,5 šaukštelio maltų pipirų
- 2 šaukštelių česnakų granulių
- 1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo
- 1 šaukštelio malto muskato riešuto
- 150 ml šalto vandens
- 150 ml verdančio vandens
- mėgstamiausio padažo (glazūrai)
- augalinio aliejaus (formai aptepti)
Gaminimas:
Pirmiausia mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį. Ten suberkite visus prieskonius, druską ir supilkite vandenį. Jei neturite konservavimo druskos, galite ją pakeisti įprasta druska. Tada išmaišykite mėsą rankomis. Darykite tai tol, kol vanduo susigers. Paruoštą mėsą padėkite dienai į šaldytuvą.
Kitas žingsnis yra lašinių paruošimas. Pirmiausia supjaustykite juos mažais gabalėliais. Po to lašinius kelioms sekundėms užpilkite verdančiu vandeniu ir nedelsdami perkelkite į ledinį vandenį. Po to sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Uždenkite indą su lašiniais ir taip pat padėkite vienai dienai į šaldytuvą.
Praėjus šiam laikui, sumalkite mėsą su mėsmale. Kad konsistencija būtų dar geresnė, sumaltą mėsą permalkite dar kartą. Paruoštą faršą sumaišykite su lašinių gabalėliais, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Šiame etape į masę įpilkite krakmolo – jis reikalingas, kad būsimas kumpis išlaikytų formą. Dar kartą gerai išmaišykite maltą mėsą.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Gautą mėsos mišinį padalinkite į kelias dalis ir sudėkite į formą sluoksniais, gerai suspauskite.
Kepimo formoje patiekalas turėtų atrodyti kaip duonos kepalas. Mėsą užpilkite bet kokiu mėgstamu padažu. Galite naudoti įprastą kečupą ar majonezą. Padažo daug nereikia, pakaks 1-2 šaukštų, priklausomai nuo kepimo formos dydžio. Viršų aptepkite padažu, kad kepant kumpis gražiai apskrustų.
Tada įkaitinkite orkaitę iki 100–110 laipsnių temperatūros ir kepkite mėsą 1 valandą. Praėjus šiam laikui, pakelkite temperatūrą iki 130 laipsnių. Kepkite dar 40 minučių. Jei norite, kad mėsa iš visų pusių turėtų plutelę, sutepkite šonus tuo pačiu padažu. Tada pašaukite į orkaitę dar 15 minučių.
Paruoštą mėsą padėkite į šaldytuvą 8 valandoms arba palikite jame per naktį. Ir ryte pusryčiams galite pasigaminti keletą sumuštinių su nuostabiu netikru zuikiu.
Šis orkaitėje keptas netikras zuikis tikrai bus jūsų mėgstamiausias. Kartą paragavę, nebenorėsite pirkti dešros parduotuvėje. Galų gale, šiame patiekale yra tik sveiki ingredientai. Mėsos gaminį galima valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Skanaus!