Kaip ir dauguma vaikų, mano taip pat mėgsta dešras ir dešreles. Deja, parduotuvėse ne visada pavyksta rasti kokybiškų ir saugių produktų. Todėl aš visada stengiausi sumažinti šių maisto produktų skaičių vaikų racione. Tačiau visai neseniai mano artima draugė pasakė, kad parduotuvėje pirktos dešrelės gali būti pakeistos naminėmis, kurios pagamintos iš maltos mėsos.
Kartą paruošusi tokias dešreles, parduotuvėje į jas nebežiūriu. Vaikai mėgsta namines dešreles, o aš jas kepu su malonumu, nes tam reikia labai mažai laiko.
Naminės maltos mėsos dešrelės
Šios paprastos dešrelės gali būti kepamos keptuvėje ir orkaitėje. Man patinka naudoti keptuvę, kad susidarytų skani plutelė.
Jums reikės:
- 600 g kiaulienos
- 1 svogūno
- 0,5 šaukšto pieno
- 2 skiltelių česnako
- druskos ir pipirų pagal skonį
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Mėsą, svogūnus ir česnaką susmulkinkite smulkintuvu arba mėsmale.
Į gautą masę įpilkite pieno, įberkite druskos ir prieskonių, tada gerai išmaišykite.
Sudėkite paruoštą maltą mėsą į konditerinį maišelį.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir išspauskite į ją maltą mėsą, kad susidarytų dešrelės. Kepkite iš visų pusių, kol gražiai apkeps.
Maltos dešrelės orkaitėje
Kad patiekalas būtų sveikesnis, dešreles geriau kepti orkaitėje. Tam galite naudoti kepimo popierių arba foliją.
Paimkite kepimo skardą ir įtieskite kepimo popierių. Suformuokite dešreles konditeriniu maišeliu arba rankomis. Sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 25-30 minučių. Kepti jos gali ilgiau arba trumpiau, priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl turite atidžiai stebėti visą procesą.
Naudodami foliją, kiekvieną dešrelę suvyniokite į atskirą gabalėlį. Prieš tai sutepkite foliją augaliniu aliejumi, kad iškepusios dešrelės nepriliptų. Sudėkite paruoštas dešreles ant kepimo skardos.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, tada pašaukite ten kepimo skardą su dešrelėmis ir kepkite apie 40 minučių. Dėl folijos, naminės dešrelės bus gražiai apkepusios ir sultingos.
Dešrelės gali būti ne tik kiaulienos. Vištienos dešrelės yra tokios pat skanios. Jei nuspręsite mėsą pakeisti, nepamirškite, kad tokios dešrelės kepa vos 15–20 minučių.
Paruoškite bulves, ryžius ar daržovių salotas kaip dešrelių garnyrą. Taip pat į maltą mėsą galite įdėti sūrio ar grybų, kurie patiekalui suteiks originalesnio skonio.
Skanaus!