Maisto gaminimas yra ginčytinas klausimas. Kaip tinkamai marinuoti kiaulieną. Kiekviena šeimininkė turi savo ypatingą būdą, įrodytą per daugelį metų, su kuriuo kiauliena gaunasi nepakartojamo skonio.
Kad ir ką būtų galima pasakyti, tarp daugybės būdų, kaip marinuoti kiaulieną, vis dar yra vienas teisingas. Pasidalinsime tuo su jumis šiandien.
Atminkite, kad prieš pradėdami gamindami, turėtumėte pasirinkti aukštos kokybės mėsą.
Tobulai marinuota kiauliena
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 1 maža česnako galva
- 10 lauro lapų
- 1 citrina
- 700 ml vandens
- 1,5 šaukštelio rūkytos paprikos
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- mėsos prieskoniai pagal skonį
Gaminimas:
Norėdami pradėti, česnaką nulupkite ir truputį sutrinkite. Taip pat rankomis sutrinkite lauro lapus ir viską sumaišykite su druska ir prieskoniais vienoje mažoje lėkštėje ar dubenyje.
Tada, jei reikia, nuplaukite mėsą ir peiliu giliai įpjaukite visą jos paviršių. Po to mėsą įtrinkite druska ir prieskoniais iš visų pusių ir padėkite į šaldytuvą 30–60 minučių.
Tada išimkite mėsą iš šaldytuvo ir 5 minutes trinkite česnako, prieskonių, druskos ir lauro lapo mišiniu.
Perkėlę kiaulieną į nedidelį indą, sudėkite ten likusį prieskonių mišinį.
Nuplaukite citriną ir supjaustykite ją į keletą dalių, tada nusiųskite ją į tą patį indą kaip ir mėsa. Tada kiaulieną užpilkite druskos vandeniu, indą uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms.
Po reikalaujamų 48 valandų mėsa turi būti pašalinta iš marinato, pašalinti lauro lapo ir česnako gabaliukai ir nusausinta virtuviniais popieriniais rankšluosčiais.
Toliau mėsą reikia apibarstyti rūkyta paprika ir suvynioti ją į virvę ar tinklą. Tada mes dedame mėsą ant kepimo skardos, uždengiame folija ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių 2 valandas.
Po pusantros valandos mėsos pasirengimą galima patikrinti įsmeigiant peiliu per vidurį. Jei iš mėsos išsiskiriančios sultys yra skaidrios, tada mūsų užkandis gali būti išimtas.
Belieka tik suteikti mėsai norimą formą ir tankį. Norėdami tai padaryti, pirmiausia apvyniokite ją kepimo popieriumi, o po to maistine plėvele.
Pabaigoje mėsą visiškai atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 3–4 valandoms.
Gerai atšaldytą mėsą pjaustykite plonomis riekelėmis. Patiekite šaltą užkandį su šviežiomis daržovėmis ar sūriu.