Ingredientai
- Mėsa (kiauliena) – 500 g,
- Svogūnai – 100 g,
- Duona – 3 riekės (150 g),
- Grietinėlė – 150 ml (arba pienas),
- Kiaušinis – 1 vnt.,
- Druska – 1/2 šaukštelio,
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį,
- Naminiai džiūvėsėliai apvoliojimui.
Įdarui:
- Agurkai (marinuoti) – 2 vnt.,
- Kiaušiniai (virti) – 2–3 vnt.,
- Svogūnų laiškai – pagal skonį,
- Druska – pagal skonį,
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Porą duonos riekelių užpilkite grietinėle arba pienu. Mėsą sumalkite kartu su duona ir svogūnais. Tada įdėkite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite maltą mėsą.
- Virtus kiaušinius ir marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Įdarui paruošti sumaišykite agurkus, kiaušinius, svogūnų laiškus, žiupsnelį druskos ir juoduosius pipirus.
- Iš faršo formuojame paplotėlį, į vidurį dedame po šaukštą įdaro ir sutvirtiname kraštus, suformuojame ovalų kotletą.
- Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštame aliejuje kol šie apskrus – iki auksinės rudos spalvos. Tada iškeptus kotletukus sudėkite ant kepimo skardos, pateptos aliejumi. Formą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje 30–35 min.
Skanaus!