Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Ką dėti į mėsos kotletus, kad jie būtų švelnūs ir skanūs?

Prieš daug metų mano vyro giminaitė išmokė mane gaminti šiuos kotletus. Nuo tada gaminu tik taip, o recepto prašo draugės, kolegės ir kiti svečiai. Paslaptis tokia, kad į faršą dedu varškės. Dėl to mėsos kotletai tampa minkšti ir purūs, ši jiems suteikia kreminio skonio.

Kotletai su varške nėra sudėtingesni už paprastus. Juos galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje – viskas priklauso nuo jūsų skonio. Jeigu ieškote tobulo padažo šiam patiekalui, vieną variantą pasiūlysiu recepto pabaigoje.

Ingredientai

  • 500 g maltos kiaulienos
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 50 ml vandens
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 a. š. druskos
  • pipirai – pagal skonį
  • aliejus – kepimui

Gaminimo eiga

1. Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais.

2. Svogūną ir česnaką nulupkite, sutrinkite elektriniu smulkintuvu į košę. Sudėkite į varškės-mėsos masę ir išmaišykite.

3. Sumaišykite džiūvėsėlius su vandeniu ir sudėkite į maltą mėsą, gerai išmaišykite.

4. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Suformuokite paplotėlius ir padėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite 30–35 minutes 180°C temperatūroje.

Prie mėsos kotletų būtinai pabandykite patiekti grietinės padažą. Norėdami tai padaryti, puode ištirpinkite 30 g sviesto, suberkite 30 g miltų ir virkite 2 minutes ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Įpilkite 250 ml verdančio vandens, 150 g grietinės, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir virkite dar 4 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---