Prieš daug metų mano vyro giminaitė išmokė mane gaminti šiuos kotletus. Nuo tada gaminu tik taip, o recepto prašo draugės, kolegės ir kiti svečiai. Paslaptis tokia, kad į faršą dedu varškės. Dėl to mėsos kotletai tampa minkšti ir purūs, ši jiems suteikia kreminio skonio.
Kotletai su varške nėra sudėtingesni už paprastus. Juos galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje – viskas priklauso nuo jūsų skonio. Jeigu ieškote tobulo padažo šiam patiekalui, vieną variantą pasiūlysiu recepto pabaigoje.
Ingredientai
- 500 g maltos kiaulienos
- 2 kiaušiniai
- 200 g varškės
- 50 g džiūvėsėlių
- 50 ml vandens
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 1 a. š. druskos
- pipirai – pagal skonį
- aliejus – kepimui
Gaminimo eiga
1. Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais.
2. Svogūną ir česnaką nulupkite, sutrinkite elektriniu smulkintuvu į košę. Sudėkite į varškės-mėsos masę ir išmaišykite.
3. Sumaišykite džiūvėsėlius su vandeniu ir sudėkite į maltą mėsą, gerai išmaišykite.
4. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Suformuokite paplotėlius ir padėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite 30–35 minutes 180°C temperatūroje.
Prie mėsos kotletų būtinai pabandykite patiekti grietinės padažą. Norėdami tai padaryti, puode ištirpinkite 30 g sviesto, suberkite 30 g miltų ir virkite 2 minutes ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Įpilkite 250 ml verdančio vandens, 150 g grietinės, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir virkite dar 4 minutes.
Skanaus!