Prieš daugelį metų vyro giminaitė mane išmokė gaminti šiuos kotletus. Nuo tada juos gaminu tik taip. Šie kotletai yra tokie ypatingi, kadangi į maltą mėsą dedu varškės. Dėl to kotletai tampa švelnūs ir minkšti su kreminiu skoniu.
Kotletai su varške nėra sudėtingesni nei įprasti kotletai. Juos galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje – viskas priklauso nuo jūsų skonio. Jei ieškote tobulo padažo prie šio patiekalo, recepto pabaigoje vieną pateiksime.
Jums reikės:
- Kiaulienos faršo 500 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Varškės 200 g
- Džiūvėsėlių 50 g
- Vandens 50 ml
- Svogūnų 2 vnt.
- Česnako 2 skiltelių
- Druskos 1 šaukštelio
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Aliejus pagal skonį
Gaminimas:
Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite ją su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais.
Nulupkite svogūną ir česnaką, susmulkinkite peiliu arba maisto smulkintuvu. Supilkite gautą masę prie varškės ir mėsos mišinio, ir išmaišykite.
Džiūvėsėlius sumaišykite su vandeniu ir suberkite į maltą mėsą, gerai išmaišykite.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi. Suformuokite kotletus ir išdėliokite ant kepimo skardos. Kepkite 30–35 minutes 180°C temperatūroje.