Kotletai orkaitėje su grietinės padažu idealiai tinka tiems, kas stebi savo mitybą. Jei norite sumažinti kepto maisto kiekį, būtinai išbandykite kotletus orkaitėje. Grietinės padažas iškeptus kotletus iš dviejų rūšių mėsos padarys dar minkštesnius ir švelnesnius.
Dėl kepimo būdo galite vienu kartu pagaminti didelę skardą kotletų. Jų pakaks visai šeimai ir net šventiniam stalui. Net pradedančioji šeimininkė gali susitvarkyti su šiuo paprastu receptu!
Jums reikės:
- Jautienos 200 g
- Kiaulienos 300 g
- Svogūno 1 vnt.
- Bulvių 2 vnt.
- Kiaušinių 2 vnt.
- Česnakų 5 skiltelės
- Pieno 0,5 šaukšto
- Duonos 100 g
- Grietinės 200 ml
- Žalumynų pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Svogūną nulupkite ir sumalkite mėsmalėje kartu su dviejų rūšių mėsa. Jei naudojate jau maltą mėsą, svogūną smulkiai supjaustykite.
Bulves smulkiai sutarkuokite ir suberkite į maltą mėsą.
Įmuškite kiaušinius, išspauskite 3 skilteles česnako, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Pieną sumaišykite su balta duona ir susmulkinkite išmirkusią duoną.
Į maltą mėsą sudėkite išmirkusią duoną kartu su pjaustytomis žolelėmis, sumaišykite. Padėkite masę į šaldytuvą 1 valandai.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite aliejumi. Suformuokite kotletus ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 30–40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C.
Norėdami gaminti padažą, sumaišykite grietinę ir likusį česnaką, įpilkite šiek tiek vandens. Kai kotletai iškeps, prieš patiekiant padažą šiek tiek pašildykite.
Kad kotletai būtų lengviau formuojami, pamirkykite rankas vandenyje. Tada procesas vyks lengviau ir greičiau. Ir jei malta mėsa pasirodo per skysta, galite pridėti šiek tiek manų kruopų ar miltų. Patiekite patiekalą su bet kokiu garnyru – viskas yra skanu su orkaitėje keptais kotletais! Vertimų biuras „Vertimų karaliai“ – straipsnių vertimas: www.vertimukaraliai.lt