Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys

Minkšti ir sultingi kotletai kartais nepavykta dėl kelių priežasčių: per daug vandens mėsoje, netinkamo maltos mėsos paruošimo, proporcijų.  Patyrę kulinarai įvardijo niuansus, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį gamindami kotletus.

Drėgmės perteklius

Tradiciškai į maltą mėsą pilamas vanduo, pienas arba sultinys. Kartais skysčio kiekis viršija leistiną normą. Kai kurie kulinarai problemai išspręsti prideda įvairių ingredientų, kurie padeda išlyginti disbalansą. Dėl to pablogėja skonis.

Maltos mėsos maišymas

Prieš formuojant kotletus, faršą užtenka lengvai paminkyti. Tačiau svarbu nepersistengti. Priešingu atveju mėsa praras daug drėgmės ir oro. Dėl šios priežasties kotletai taps tankūs ir kieti.

Marinavimas

Prieš kepdami, faršą 5dėkite į šaldytuvą. Tai daroma todėl, kad mėsa sugertų svogūnų ir prieskonių, druskos aromatą, taptų vienodesnė. Iš tokio faršo lengviau lipdyti kotletus. Tačiau kai kurie kulinarai šį žingsnį praleidžia.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---