Šiemet uošvis kaip niekad nusiteikęs šventiškai. Likus mėnesiui iki šventės, jis pradėjo ruoštis savo gimtadieniui. Šaldiklyje jau laukia jo firminiai koldūnai, rūsyje – serbentų vynas. O užvakar jis nusprendė, kad sūdyta šoninė bus jo visos šventės akcentas. Šiandien jau pragavome – tai kažkas neįtikėtino!
Atvirai kalbant, anksčiau niekada nemėgau lašinių. Man jie visada atrodė specifinio skonio. Tačiau uošvio namuose tokie pasiteisinimai neveikia. Be to, jo šoninė česnakų sūryme yra tikrai skani. Ypač su duona ir garstyčiomis.
Jums reikės:
- Kiaulienos šoninės 2 Kg
- Kvapiųjų pipirų 7 vnt.
- Juodųjų pipirų (žirnelių) 7 vnt.
- Lauro lapų 5 vnt.
- Česnako 7 skiltelių
- Druskos 5 šaukštų
- Vandens 1 l
- Kmynų pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite mėsą po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite gaminį smulkiais gabalėliais. Jie turėtų lengvai tilpti į stiklainį.
Užvirkite vandenį ir įpilkite druskos. Virkite ir maišykite 2-3 minutes. Tada atvėsinkite sūrymą iki kambario temperatūros.
Mėsos gabalėlius sudėkite į stiklainį. Šalia suberkite nuluptas česnako skilteles, lauro lapus ir pipirus. Į stiklainį supilkite atvėsusį sūrymą. Uždenkite stiklainį marle.
Mirkykite šoninę sūryme 8 valandas, kambario temperatūroje. Tada stiklainį užsukite ir laikykite šaldytuve 4-5 dienas.