Jei esate nusiteikęs naujam receptui, būtinai išbandykite šį. Mažai laiko ir pastangų, o rezultatas – maksimalus. Tiesiog užpildykite kiaulieną šiuo įdaru, supjaustykite ir kepkite.
Ingredientai
- 600 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės
- druska
- malti juodieji pipirai
Ingredientai įdarui
- 180 g Parmos kumpio
- 100 g raugintų agurkų
- 80 ml augalinio aliejaus
Gaminimo eiga
Visą kiaulieną supjaustykite taip, kad gautume vieną ištisinę mėsos juostą. Mėsą pasūdykite. Paprieskoniavę, švelniai ją išmuškite.
Ant viršaus uždėkite Parmos kumpio griežinėlius. Taip pat uždėkite pjaustytus raugintus agurkus. Susukite.
Taip paruoštą mėsą sutvirtinkite dantų krapštukais. Supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Kepkite suktinį iš abiejų pusių iki kol apskrus. Tada apverskite ir vėl apkepkite. Viskas!
Variacija
Ingredientai
- 500 g kiaulienos nugarinės
- 200 g lydyto sūrio
- 20 g kapotų petražolių
- paprasti miltai + 3 kiaušiniai + džiūvėsėliai apvolioti
- augalinis aliejus kepti
Gaminimo eiga
Kiaulienos nugarinės riekeles išmuškite, pagardinkite druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišykite lydytą sūrį su smulkintais česnakais ir mišiniu aptepkite mėsos gabaliukus. Susukite ir apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir kepkite iki auksinės spalvos.
Skanaus!