Ingredientai:
- kiauliena – 1 kg
- bulvės – 4 vnt.
- pomidorai – 3 vnt.
- majonezas – 2 šaukštai
- svogūnas – pagal skonį (1–3 vnt.)
- česnakas – 5 skiltelės
- sūris – 250 g
- žalumynai – pagal skonį
- druska, pipirai – pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite norimais gabaliukais, pagardinkite druska ir pipirais.
- Bulves sutarkuokite taip kaip kugeliui.
- Supjaustykite svogūną žiedais.
- Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais ir apvoliokite majoneze.
- Sūrį sutarkuokite burokine tarka.
- Susmulkinkite žoleles ir česnaką.
- Į kepimo skardą, išteptą sviestu, drėkite mėsą, svogūnus. Juos užklokite tarkuotomis bulvėmis ir pomidorais.
- Kepkite 200 C temperatūroje 40 minučių.
- Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, išimkite skardą, viską apibarstykite česnaku, tarkuotu sūriu bei smulkintomis žolelėmis.
- Vėl pašaukite į orkaitę 5 minutėms.
- Skanaus!