Prasidėjo paskutinis pavasario mėnuo, o tai reiškia, kad laikas atidaryti iškylų sezoną ir, žinoma, išsitraukti kepsninę. Nemėgti šašlykų yra tiesiog neįmanoma, ypač jei mokate juos marinuoti.
Paruošėme jums nuostabaus marinato receptą, kurio dėka mėsa bus sultinga ir švelni, ir iškeps 2 kartus greičiau, nei įprastai. Norint užmarinuoti mėsą, pakanka tik 40 minučių.
Jums reikės:
- Kiaulienos 2 kg
- Svogūnų 750 g
- Chmeli suneli (tradicinių gruziniškų prieskonių) 1 šaukštelio
- Juodųjų pipirų (maltų) 1 šaukštelio
- Kalendros 1 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus 150-200 ml
Gaminimas:
Paimkite pakankamai didelį dubenį ir supilkite į jį augalinį aliejų. Įberkite prieskonių ir druskos.
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos ketvirčiais. Supjaustykite mažiausią svogūną, sumaišykite su druska ir išspauskite iš jo sultis. Į marinatą suberkite visus svogūnus ir svogūnų sultis.
Kiaulieną supjaustykite dideliais gabalėliais, jei imsite avieną, supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Sudėkite mėsą į marinatą ir gerai sumaišykite. Maišant viršuje atsiradusias svogūno skilteles perstumkite į apačią.
Palikite mėsą 40 minučių. Praėjus šiam laikui, marinuotą mėsą suverkite ant iešmo pakaitomis su svogūnais. Dabar galite kepti.