Skanūs pietūs, kuriuos galite greitai paruošti. Jei jums patinka natūrali mėsa puikiame padaže, būtinai tai išbandykite!
Jums reikės:
- 400 g kiaulienos kumpio
- 1 valgomojo šaukšto taukų
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- džiovintų, iš anksto išmirkytų grybų
- 1 čili pipiro
- druskos
- pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio sojos padažo
- 1 šaukšto tarkuoto sūrio
- Neprivaloma: grietinėlės, kad mėsa suminkštėtų
Gaminimo eiga:
- Kiaulienos kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Išspauskite arba smulkiai supjaustykite česnaką, sumaišykite su druska ir suberkite į susmulkintą mėsą.
- Marinuokite apie valandą arba tiek, kiek turite laiko.
- Ištirpinkite taukus ant keptuvės su nesvylančia danga.
- Kai gerai įkaista, įdėkite mėsą su česnakais.
- Sumaišykite ir uždenkite dangčiu.
- Tegul viskas gerai apkepa apie 5 minutes.
- Tada suberkite svogūną, supjaustytą pusžiedžiais, ir grybus.
- Vėl uždenkite dangčiu ir viską troškinkite apie 10 minučių.
- Po maždaug 15 minučių suberkite čili pipirus ir apšlakstykite sojos padažu.
- Paragaukite, jei reikės, dar pasūdykite.
- Įpilkite vandens ir virkite, kol mėsa suminkštės.
- Kai mėsa suminkštės, įpilkite šaukštą tarkuoto sūrio, grietinėlės ir dar patroškinkite.
Skanaus!