Kuri šeimininkė nesvajoja vakarienės gaminimui skirti ne daugiau kaip 20 minučių? Paprasčiausiai paruoši maistą ir pasitiki orkaite. Turime omenyje paprastą nuostabaus patiekalo receptą. Bulvių ir mėsos apkepas neatims iš jūsų daug laiko ir energijos! Norėdami paruošti šį patiekalą, galite pasirinkti bet kokią mėsą, kuri yra jūsų šaldytuve. Tiks paukštiena, kiauliena ar jautiena. Mėsos ir bulvių apkepas su sūriu greitai taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu.
Jums reikės:
- Kiaulienos 700 g
- Bulvių 800 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Svogūno 1 vnt.
- Kietojo sūrio 100 g
- Garstyčių 1 valgomojo šaukšto
- Majonezo 2 šaukštų
- Graikiško jogurto 2 šaukštų
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite plonais gabalėliais, uždenkite maistine plėvele ir išmuškite mėsos plaktuku. Apibarstykite mėsą druska ir pipirais iš abiejų pusių.
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, išspauskite sultis, pagardinkite druska ir sumaišykite.
Kepimo indą sutepkite aliejumi ir tolygiai paskirstykite bulves.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, šiek tiek nusunkite sultis ir išdėliokite ant bulvių sluoksnio. Dabar svogūnus uždenkite mėsos gabalėliais.
Norėdami paruošti padažą, sutarkuokite kietąjį sūrį, įdėkite garstyčių, majonezo ir jogurto, išmaišykite.
Gautą padažą tolygiai paskirstykite ant mėsos. Uždenkite indą kepimo popieriumi ir folija, ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Praėjus šiam laikui, nuimkite kepimo popierių ir foliją, kepkite dar 20 minučių toje pačioje temperatūroje.