Šiandien noriu pasidalinti nedideliu triuku su tais, kurie mėgsta keptas kepenėles. Pagrindinė užduotis, ruošiant tokį patiekalą, yra atsikratyti kvapo, suteikti gražią, apetitą keliančią išvaizdą. Norimą rezultatą galima pasiekti marinuojant kepenėles krakmolu.
Šiuo būdu kepu jautienos, kiaulienos ar ėrienos kepenėles. Visada gaunasi gražūs ir minkšti gabalėliai. Ir todėl norisi gaminti patiekalą vėl ir vėl. Tik vienas ingredientas dramatiškai pakeis jūsų mėgstamo produkto skonį. Receptas mane iškart suintrigavo.
Jums reikės:
- Jautienos kepenėlių 500 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Krakmolo 1 valgomojo šaukšto
- Svogūnų 2 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus 20 ml
Gaminimas:
Nuplaukite kepenėles, supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kiaušinį išplakite su krakmolu, užpilkite kepenėles ir gerai išmaišykite. Palikite 40-60 minučių pastovėti.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, po 2 minutes pakepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių.
Atskirai pakepinkite svogūną, supjaustytą pusžiedžiais, kol pasidarys skaidrus. Sumaišykite svogūną ir kepenis, troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.