Pastaruoju metu pirmenybę teikiu pilnaverčiams patiekalams. Norint, kad garnyras ir pagrindinis patiekalas nebūtų ruošiami atskirai, pasirinkite vieno indo patiekalą. Mėsos užkepėlė su grybais ir bulvėmis padės tai pasiekti.
Puikus bulvių, mėsos ir grybų derinys yra nepakartojamas! Jei norite paprastos, bet skanios ir sočios vakarienės, siūlome išbandyti šį patiekalą. Ši užkepėlė akimirksniu taps jūsų mėgstamiausia!
Jums reikės:
- Pievagrybių 400 g
- Bulvių 300 g
- Maltos jautienos 350 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Duonos 50 g
- Pieno 70 ml
- Grietinės 150 g
- Vandens 50 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Kietojo sūrio 150 g
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite 1 svogūną ir apkepinkite augaliniame aliejuje. Suberkite stambiai supjaustytus grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite su svogūnais. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Išdėliokite daržoves ant riebalais išteptos kepimo formos dugno.
Duoną užpilkite pienu ir palikite išmirkti, kol suminkštės. Tada svogūną ir išmirkytą duoną susmulkinkite maišytuve. Į faršą suberkite svogūnų-duonos mišinį, įberkite druskos ir pipirų, ir viską išmaišykite.
Drėgnomis rankomis suformuokite mėsos kukuliukus ir išdėliokite ant bulvių. Užpildykite tuščias vietas keptais grybais.
Norėdami paruošti padažą, į grietinę įberkite šiek tiek druskos ir įpilkite vandens, išmaišykite. Supilkite padažą ant patiekalo, uždenkite viską folija ir kepkite 190° C temperatūroje 40 minučių.
Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite iškeptą patiekalą. Dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę, tik jau nebenaudokite folijos.