Kotletai yra dažnas kiekvienos šeimos patiekalas. Šiandien siūlome išbandyti jautienos kotletus, kurių paragavę apsilaižys pirštus net išrankiausieji.
Jums reikės:
- Jautienos 0,5 kg
- Kiaušinių 3 vnt.
- Svogūnų 2 vnt.
- Krakmolo 1 valgomojo šaukšto
- Miltų 3 šaukštų
- Garstyčių 1 šaukšto
- Grietinės 2-3 šaukštų
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Mėsos prieskonių
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir suberkite mėgstamus prieskonius. Gerai išmaišykite.
Įpilkite smulkiai supjaustyto svogūno, kiaušinių, grietinės ir garstyčių. Sumaišykite ir supilkite miltus ir krakmolą.
Gerai išminkykite, uždenkite dangčiu ir padėkite parai į šaldytuvą. Praėjus šiam laikui, išimkite faršą ir vėl sumaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ten sudėkite suformuotus kotletus. Kepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės.
Kai kotletai iškeps, išdėliokite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Skanaus.