Iš pradžių guliašas buvo sumanytas kaip patiekalas iškylose. Piemenys jį įvertino už sotumą, lengvą paruošimą ir ypatingą skonį. Klasikinį guliašą galima saugiai priskirti tirštų sriubų kategorijai, ypač vengrišką. Bet mes labiau įpratę jį laikyti pagrindiniu patiekalu.
Guliašas atskleidžia savo tikrąjį žavesį kartu su tinkamu garnyru! Tai gali būti daržovės, tačiau geriau teikti pirmenybę bulvėms, ryžiams ar kitoms kruopoms. Dalinamės su jumis klasikinio guliašo receptu.
Jums reikės:
- Jautienos 600 g
- Svogūno 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Pomidorų pastos 1 valgomojo šaukšto
- Kvietinių miltų 2 šaukštų
- Lauro lapo 1 vnt.
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Žalumynų
Gaminimas:
Paruoškite visus ingredientus: mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, morkas supjaustykite juostelėmis, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, žalumynus susmulkinkite.
Kepkite mėsą sausoje keptuvėje, kol lengvai paruduos.
Į mėsą sudėkite svogūnus. Kai jie šiek tiek paruduos, suberkite morkas.
Reguliariai maišykite mėsą su daržovėmis. Kai morkos pakeičia spalvą, įberkite druskos, pipirų, miltų, lauro lapų ir pomidorų pastos. Išmaišykite.
Mėsą užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo ją visiškai uždengtų. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 40 minučių. Praėjus šiam laikui, leiskite guliašui pastovėti 10 minučių ir patiekite!