Prieš mėnesį man pavyko išvykti pailsėti į Turkiją. Viešbutis buvo nebrangus, bet maistas tikrai skanus. Būtent ten aš pirmą kartą paragavau paprasto, bet beprotiškai skanaus mėsos troškinio. Malta mėsa su daržovėmis, kepta orkaitėje, nepatraukė mano dėmesio. Tačiau paragavusi patiekalo iš vyro lėkštės, iškart bėgau savo porcijos.
Vakare nuėjau pas šefą ir paprašiau jo atskleisti dieviškojo patiekalo paslaptį. Jis pasirodė draugiškas ir mielai pasidalijo man reikalinga informacija. Beje, iki poilsio pabaigos surinkau solidų skaičių receptų, kuriais pasidalinsiu kitą kartą.
Jums reikės:
- Maltos jautienos 500 g
- Bulvių 6 vnt.
- Pomidorų 4 vnt.
- Svogūnų 2 vnt.
- Saldžiųjų paprikų 2 vnt.
- Čili pipirų 10 vnt.
- Česnako 5 skiltelių
- Pomidorų pastos 1 valgomojo šaukšto
- Čili padažo 1 valgomojo šaukšto
- Vandens 750 ml
- Alyvuogių aliejaus 100 ml
- Druskos 1 šaukštelio
- Juodųjų pipirų (maltų) 1 šaukštelio
- Kmynų 1 šaukštelio
- Paprikos miltelių 1 šaukštelio
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, tada sudėkite į dubenį su vandeniu. Pomidorus nulupkite (užberkite šiek tiek druskos ant jų) ir taip pat supjaustykite kubeliais.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, čili pipirus, paprikas ir česnaką. Suberkite bulves į didelės kepimo skardos vidurį, o kitas daržoves išdėliokite aplink, sudarydami krūveles.
Išdėliokite maltos mėsos rutuliukus tarp daržovių ir apibarstykite bulves česnaku.
Pomidorus gerai sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Įpilkite pomidorų pastos, čili padažo, vandens, aliejaus ir prieskonių. Gautu padažu užpilkite daržoves ir mėsą, tada viską gerai išmaišykite rankomis.
Visą mišinį išmaišykite, lengvai paspausdami, išskirstykite kepimo formoje. Kepkite patiekalą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 35 minutes.