Kotletai su sūriu džiugins visą šeimą savo paprastumu ir paruošimo greičiu. Tiesa, pusvalandį kotletus teks kepti orkaitėje, tačiau visą šį laiką galite daryti bet ką – orkaitė viską padarys pati.
Šie kotletai puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas su skaniu garnyru ar kaip užkandis. Nepaisant to, kad ingredientai yra paprasti, kotletai visada būna skanūs ir sultingi. Ypač, jei kaip pagrindą imate maltą vištieną.
SŪRIO KOTLETAI
Jums reikės:
- 500 g maltos mėsos pagal skonį
- 1 šaukštelio druskos, pipirų ir itališkų žolelių
- 2 virtų kiaušinių
- 100 g lydyto sūrio
- 1 pomidoro
- 1 valgomojo šaukšto majonezo
Gaminimas:
Gerai išminkykite mėsą. Į ją įberkite druskos, pipirų ir itališkų žolelių, išmaišykite.
Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite į atskirą indą. Kartu sutarkuokite ir lydytą sūrį.
Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais ir suberkite į kiaušinių-sūrio masę.
Pabarstykite druska ir pipirais ir įpilkite majonezo. Viską išmaišykite iki vienalytės masės.
Kepimo inde įtieskite foliją. Ant jos sudėkite faršą, o ant viršaus – sūrio masę su kiaušiniais ir pomidorais.
Kepkite kotletus orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį. Patiekite, kol kotletai dar šilti. Nors atvėsę jie taip pat išliks skanūs.
Šie kotletai yra tai, ko reikia sočiai vakarienei. Kai orai šyla, šis gardus patiekalas labai tinka su šviežiomis salotomis iš kopūstų, agurkų ir pomidorų!
Jei nemėgstate majonezo ir nenorite jo naudoti savo patiekale, tiesiog pakeiskite šį produktą graikišku jogurtu. Jogurte yra mažiau riebalų, o skonis išlieka toks pat nepakartojamas. Skanaus!