Kotletai yra vienas paprasčiausių, pigiausių ir skaniausių patiekalų su bulvėmis. O šis receptas dar ir siūlo viską gaminti vienoje formoje.
Jums reikės:
- bulvės 4 vnt
- malta mėsa 400 g
- svogūnas 1 vnt
- grietinės 2 šaukštai
- druska, prieskoniai, žolelės
Gaminimas:
Sutarkuokite arba sutrinkite trintuvu svogūną.
Sumaišykite svogūną su malta mėsa, druska, prieskoniais ir pagal skonį įpilkite mėgstamų prieskonių ir žolelių. Galime pridėti smulkiai supjaustytų žalių žolelių.
Bulves sutarkuokite rupia tarka ir išspauskite skysčio perteklių, įberkite druskos ir sumaišykite su grietine.
Iš maltos mėsos suformuojame kotletus ir dedame į kepimo indą, tarkuotas bulves bulves paskleidžiame tarp jų. Bulves paskirstykite tolygiai.
Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Sultingi kotletai su bulvėmis paruošti. Patiekite juos su salotomis ir mėgstamu padažu.
Labai sultingi ir be galo skanūs močiutės kotletai!
Šie kotletai patiks net tiems, kurie šiaip kotletams per daug neprijaučia!
Sudėtis:
1-1,5 kg maltos mėsos (geriausia kiauliena + jautiena)
3-4 vidutinės bulvės
3-4 svogūnai
1 bandelė (arba balta duona)
1 kiaušinis
pienas
druska
pipirai
garstyčios
augalinis aliejus
Gaminimas:
Bulves ir svogūnus susmulkinkite trintuvu (galima perleisti per mėsmalę).
Suplėšykite bandelę (duoną) į gabalus ir pamirkykite piene, kad būtų visiškai apsemti. Leiskite duonai išbrinkti.
Nenusunkę pieno, duoną įmaišykite į maltą mėsą kartu su bulvių ir svogūnų mase. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, bet ne per daug.
Pridėkite šaukštelį garstyčių, bet žiūrėkite, kad nebūtų per aštru.
Gerai išminkykite maltą mėsą. Įpilkite šaukštą aliejaus. Tada leiskite pailsėti mažiausiai 10 min.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite.
Kai viena pusė paruduos, kotletus apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite.
Skanaus!