Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Dar skanesni rauginti kopūstai? Jums reikės šonkaulių ir grybų!

Šiandien iš turgaus parsivežiau gardžių kiaulienos šonkaulių. Bet gaminsiu ne aš, o vyras. Tai yra jo firminis receptas, kurį jis parsivežė iš Lenkijos. Būdamas darbe jis išmoko gaminti neprilygstamus šonkaulius su kopūstais. Sako, kad to jį išmokė vietinis draugas.

Ant raugintų kopūstų kepami šonkauliai yra skanūs ir minkšti. Mėsa lengvai palieka kaulą ir tiesiogine to žodžio prasme tirpsta burnoje. Man patinka dienos, kai galima atsipalaiduoti ir sočiai pavalgyti. Kepti šonkauliai buvo patiekiami net ant šeimos šventinio stalo. Svečiai gyrė. O sužinoję, kad tai ne mano nuopelnas, jie buvo tiesiog šokiruoti.

šonkaulių

Jums reikės:

  • Kiaulienos šonkaulių 1,5 kg
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Česnako 2 skiltelių
  • Slyvų 5-6 vnt.
  • Džiovintų grybų 30 g
  • Rūkytos šoninės 150 g
  • Raugintų kopūstų 1 kg
  • Mairūno 1 valgomojo šaukšto
  • Kmynų 1 šaukštelio
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 1–2 valandas pastovėti.

Šonkaulius supjaustykite gabaliukais, pagardinkite druska, pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių saulėgrąžų aliejuje.

šonkaulių

Į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūną, apkepkite, o kai ims ruduoti, sudėkite išspaustą česnaką. Kepkite dar 1 minutę.

Sudėkite nusausintų kopūstų, džiovintų slyvų be kauliukų ir išmirkytų grybų (užpilkite šiek tiek vandens, kuriame jie buvo mirkomi). Įpilkite mairūno, kmynų, druskos ir pipirų. Troškinkite apie 10 minučių.

šonkaulių

Ant kepimo indo dugno uždėkite kopūstus. Ant viršaus paskleiskite šonkaulius, įspausdami juos į kopūstus. Uždenkite folija arba dangčiu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 2 valandoms.

Iškepę kopūstai įgauna nuostabų grybų ir šonkaulių skonį. Patiekalas gali būti patiekiamas su bulvėmis pietums ar vakarienei. Nors galima valgyti ir su įprasta duona. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---