Ne visada reikia nusipirkti pusę prekybos centro, norint paruošti skanią vakarienę. Bet aš noriu palepinti savo mylimus vyrą ir vaikus, todėl naudoju visus turimus ir galimus patiekalų variantus.
Šiandien mūsų redaktoriai nusprendė, kad bulvių pyragėliai orkaitėje yra tobulas pasirinkimas, kurį galima pagaminti iš vakarykštės bulvių košės ir mėsos. Belieka tik surasti laiko ir paruošti šį kulinarinį šedevrą vakarienei.
Jums reikės:
- Bulvių 700 g
- Sviesto 60 g
- Pieno 50 ml
- Kietojo sūrio 200 g
- Krapų 50 g
- Kiaulienos faršo 350 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Svogūno 1 vnt.
- Česnako 2 skiltelių
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Išvirkite bulves ir sutrinkite bulvių košę. Tada į ją įmuškite vieno kiaušinio baltymą, įdėkite sviesto, pieno ir prieskonių. Maišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Į faršą įmaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, druską, pipirus ir 1 kiaušinį. Kruopščiai viską sumaišykite.
Supjaustykite sūrį mažais kubeliais ir kiekvieną suvyniokite į faršo gabalėlį. Tada mėsos kukulius suvyniokite į bulvių košę. Pakartokite šį procesą, kol pasibaigs ingredientai.
Kepimo indą patepkite nedideliu sviesto kiekiu, išdėlioti pyragėliai turi būti aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepkite iki 190° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol susidarys auksinė pluta.