Puikūs kopūstų ir faršo pietūs – pigūs, greiti ir fantastiškai skanūs! Tai šiek tiek pakeistas Moravijos kopūstų receptas, būtinai išbandykite!
Jums reikės:
12 vienetų:
- Kopūstų – 300 g
- Kiaušinių- 1 vnt.
- Grietinės – 2 šaukštų
- Petražolių – 3 šakelių
- Maltos mėsos – 150 g
- Svogūno- 75 g
- Druskos – 1 arbatinio šaukštelio
- Sodos – 0,5 šaukštelio
- Juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
- Miltų – 50 g (3 šaukštų)
Gaminimo eiga:
300 g kopūstų sutarkuokite smulkia tarka.
Taip pat sutarkuokite 75 g svogūno.
Arba galite viską susmulkinti peiliu.
Į dubenį suberkite smulkintus kopūstus ir svogūną. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2 minutėms.
Tada nusunkite ir suberkite į gilų dubenį.
Įberkite tris smulkiai supjaustytų petražolių šakeles ir 150 g maltos mėsos.
Įmuškite 1 kiaušinį. Įdėkite du šaukštus grietinės arba majonezo, 1 arbatinį šaukštelį druskos, pusę šaukštelio juodųjų pipirų, 3 šaukštus paprastų miltų ir pusę šaukštelio sodos.
Viską kruopščiai sumaišykite rankomis.
Suformuokite mėsos ir kopūstų kukulius, ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 200 °C temperatūroje 30 minučių, kol paviršius paruduos.
Iškeptus mėsos kukulius patepkite sviestu arba patiekite su mėgstamu padažu. Mėsos kukuliai yra labai sultingi, minkšti ir skanūs!
Skanaus!