Paruoškite šiuos skanius pietus pagal „YouTube“ kanalo receptą.
Lengvai paruošiаmas patiekalas, kai nereikia stovėti prie viryklės, tiesiog įdėkite į orkaitę ir kepkite!
Jums reikės:
- 500 g maltos jautienos
- 500 g maltos kiaulienos
- 500 g kopūstų
- 200-300 g svogūnų
- 200 g morkų
- 350 g virtų ryžių
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- česnako
- kalendros
- augalinio aliejaus
Padažui:
- 200-400 g grietinės
- 200–250 g pomidorų
- 100 g svogūnų
- 100 g morkų
- druskos, maltų juodųjų pipirų, cukraus pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nuplaukite ryžius ir virkite tol, kol suminkštės.
Nulupkite svogūną, morką ir nuo kopūstų pašalinkite pažeistus viršutinius lapus.
Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas sutarkuokite su rupia trintuve, o kopūstus supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Į keptuvę įpilkite aliejų, apkepkite svogūnus, tada suberkite morkas ir galiausiai sudėkite kopūstus.
Viską troškinkite apie 15 minučių, tada pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių maltą mėsą su trintu česnaku, druska ir pipirais.
Dabar paruoškite padažą.
Smulkiai supjaustykite svogūną, su rupia trintuve sutarkuokite morkas, taip pat sutarkuokite pomidorus be odelės.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, pakepinkite svogūną su morkomis ir pomidorais, kol suminkštės, pasūdykite, pagardinkite ir pagal skonį įberkite cukraus.
Galiausiai įpilkite grietinės.
Atvėsusias keptas daržoves sumaišykite su mėsos mišiniu, iš kurio riebaluotomis rankomis formuokite kukulius, kuriuos sudėkite į riebalais išteptą formą.
Paruoštą padažą supilkite ant kukulių, pašaukite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 35 – 45 minutes.
Viskas paruošta! Galite apibarstyti susmulkintu sūriu ir patiekti.
Vaizdo medžiaga: