Jei norite skanaus patiekalo, siūlome pasigaminti šį.
Ingredientai:
- malta mėsa – 600 g
- svogūnas – 1 vnt.
- česnakas – 3 skiltelės
- duona – 2 riekės
- druska, pipirai – pagal skonį
- sūris – 150 g.
Įdarui:
- grybai – 400 g
- morka – 1 vnt.
- svogūnai – 2 vnt.
- kiaušiniai – 2 vnt.
- grietinė arba majonezas – 2 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimas:
- Užpildykite duoną vandeniu, kad suminkštėtų, po to išimkite.
- Maišytuvu sutrinkite svogūną ir česnaką.
- Viską suberkite į faršą, įdėkite prieskonių.
- Gerai išmaišykite.
- Gautą faršą padalinkite į 9 dalis ir suformuokite mėsos kukulius.
- Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną.
- Grybus supjaustykite gabalėliais.
- Apkepkite svogūnus, morkas ir grybus atskirai.
- Tada sumaišykite ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, įdėkite grietinės arba majonezo.
- Faršą dėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
- Ant faršo uždėkite įdarą ir apibarstykite viską tarkuotu sūriu.
- Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Skanaus!