Šie mėsos kukuliai labai skanūs ir puikiai tinka su bulvių koše arba šviežių daržovių salotomis. Tai, kad juos reikia kepti orkaitėje, taip pat yra didelis privalumas, nes nereikės ilgai stovėti prie viryklės. Šis sultingas mėsos delikatesas pradžiugins visą jūsų šeimą!
Šį puikų receptą tikrai verta išbandyti!
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 2 morkų
- 850 g maltos (jautienos) mėsos
- 3 – 4 česnako skiltelių
- Druskos
- Maltų raudonųjų paprikų miltelių pagal skonį
- 2 kiaušinių
- 2 – 3 šaukštų kukurūzų krakmolo
- Kietojo sūrio
Padažui:
- 200 ml pomidorų tyrės
- 150 ml grietinėlės
- Druskos
Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite smulkia tarka ir pagardinkite druska.
Palikite 10 minučių pastovėti, kad išsiskirtų iš bulvių skystis.
Tada nulupkite svogūnus ir morkas, svogūnus sutarkuokite stambia tarka, o morkas – smulkia tarka.
Po 10 minučių nuo bulvių nupilkite išsiskyrusį skystį.
Gerai jas nuspauskite ir sudėkite į didelį dubenį.
Sudėkite morkas, svogūnus, maltą mėsą ir išspaustą česnaką.
Pagardinkite druska ir paprikų milteliais.
Viską gerai išmaišykite.
Po to į masę įmaišykite kukurūzų krakmolą bei įmuškite kiaušinį.
Išminkykite rankomis, kad neliktų gumulėlių.
Kepimo skardą patepkite trupučiu aliejaus ir iš mėsos masės suformuokite rutuliukus.
Sudėkite juos vieną šalia kito ant kepimo skardos.
Kai sudėsite visus mėsos kukuliukus, paruoškite padažą.
Į atskirą dubenį supilkite pomidorų tyrę ir grietinėlę.
Pagardinkite druska.
Padažą išmaišykite ir tolygiai supilkite ant mėsos kukulių.
Kepimo skardą su kukuliukais įdėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 35 minutes 180-200°C temperatūroje.
Likus 20 minučių iki kukuliukų iškepimo, pabarstykite juos tarkuotu sūriu.
Palaukite, kol sūris išsilydys, ir patiekite ant stalo.
Mėgaukitės puikiu skoniu!