Tikrai negali būti nieko lengviau nei paruošti mėsos kukulius ledo formelėse. Tai puikus užkandis, kurio receptu su mumis pasidalino skaitytojai. Jei planuojate pasibuvimą su draugais, jums nereikia eiti į kavinę. Nustebinkite savo artimuosius patiekdami mėsos kukulius ledo kubelių formelėse.
Norint juos paruošti, net nereikia sukti faršo į rutuliukus. Viskas daug lengviau. Ledo formeles pripildykite malta mėsa – ir mėsos paruošimas baigtas. Paprasta, greita ir labai patogu!
Kaip kepti kotletus ledo kubelių formelėse?
Kad užkandis įgautų aukso spalvos traškią plutą, verta pasigaminti specialų mišinį. Norėdami tai padaryti, sumaišykite miltus su alumi ir mėgstamais prieskoniais. Pirmiausia į gautą tešlą pamirkykite kotletus, o tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Štai ir viskas!
Ingredientai:
- Malta kiauliena 600 g;
- Druska pagal skonį;
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį;
- Kiaušinis 1 vnt.;
- Džiūvėsiai 130 g;
- Kvietiniai miltai 100 g;
- Šviesus alus 250 ml;
- Kietasis sūris 50 g;
- Saulėgrąžų aliejus skonis.
Gaminimas:
Į kiaulienos faršą įmuškite kiaušinį. Supilkite alų. Įberkite 30 g džiūvėsėlių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Kietąjį sūrį supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite maltą mėsą į ledo formeles. Į vidų sudėkite sūrį. Uždenkite jį malta mėsa. Padėkite į kamerą 1 valandai.
Giliame inde sumaišykite kvietinius miltus su alumi. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
Pirmiausia kotletus pamirkykite alaus mišinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
Puode arba keptuvėje storu dugnu įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Mėsos gabaliukus pakepinkite iki auksinės spalvos.