Puikūs pietūs iš maltos mėsos, bulvių ir paprasto padažo. Ruošdami šiuos pietus, tikrai nesugaišite daug laiko.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 350 g maltos mėsos
- 350 g bulvių
- 1 svogūno
- 1 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
- Pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų žolelių
- Kepimui skirto aliejus
Padažui:
- 100 g grietinės
- 1 šaukšto pomidorų padažo
- 75 ml vandens
- Druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Papildomai šviežių salotų – serviravimui
Gaminimo eiga:
Paruoškite mėsą:
Sutarkuokite svogūną ir bulves su rupia tarka. Įdėkite į gilų dubenį ir sumaišykite.
Įdėkite maltos mėsos, druskos, maltų juodųjų pipirų ir džiovintų žolelių. Gerai viską išmaišykite.
Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite tvirtus kukuliukus.
Kepkite nedideliame kiekyje, aukštoje temperatūroje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pakankamai apskrus. Kai iškeps, sudėkite į lėkštę.
Apkepę visus mėsos kukuliukus, keptuvėje esančius riebalus nuvalykite su popieriniu rankšluosčiu. Tada vėl į keptuvę sudėkite mėsą.
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, druską, maltus juoduosius pipirus ir vandenį. Gerai išmaišykite.
Padažą supilkite į keptuvę.
Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies, tokiame padaže troškinkite mėsą maždaug 15 minučių.
Nukelkite nuo ugnies ir, jei reikia, pabarstykite smulkintais žalumynais.
Patiekite kartu su daržovėmis ar papuoškite šviežiomis salotomis.
Linkime gero skonio!