Mėsos kotletai su grybais puikiai paįvairins jau atsibodusius patiekalus. Kotletai bus sultingi ir minkšti, prie jų tiks bet koks jums patinkantis garnyras.
Ingredientai:
- Malta kiauliena ir jautiena – 600 g
- Svogūnai – 3 vnt.
- Česnakai – 3 skiltelės
- Duona – 2 riekės
- Malti juodieji pipirai -pagal skonį
- Druska – 1/2 arbatinio šaukštelio
- Grybai – 300 g
- Morka – 1
- Kiaušinis – 1
- Majonezas – 2 valgomieji šaukštai
- Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio
- Kietasis sūris – 150 g.
Gaminimas:
Duoną susmulkinkite į mažus gabalėlius, įdėkite į gilų indą, užpilkite vandeniu arba pienu. Leiskite pastovėti 5 minutes, kad duona suminkštėtų.
Nulupkite vieną svogūną ir česnaką, supjaustykite smulkiais gabalėliais, įdėkite į maišytuvo dubenį. Duonos gabalėlius taip pat ten sudėkite. Išmaišykite daržoves ir minkštimą iki vientisos masės, supilkite viską į faršą. Mišinį apibarstykite druska ir maltais pipirais, išmaišykite. Viską sumaišykite rankomis.
Nulupkite likusius svogūnus, supjaustykite mažais kubeliais, dėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepinkite svogūnus, kol jie taps permatomi. Nulupkite morkas, sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais ir išmaišykite. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
Nuplaukite grybus, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir kepkite aliejuje 3-5 minutes. Keptas daržoves ir grybus sudėkite į vieną indą, įdėkite majonezo arba grietinės, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Įmuškite vieną kiaušinį ir vėl išmaišykite.
Maltą mėsą padalinkite į 9 lygias dalis, po 80 gramų. Sudėkite padarytus kotletus ant kepimo skardos. Ant mėsos uždėkite daržovių ir grybų mišinį.
Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kiekvieną kotletą apibarstykite sūriu. Patiekalą įdėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes. Iškepusius kotletus šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!