Natūralūs gabalėliai iš švelnios ir sultingos mėsos su puikiu padažu ir subtiliu česnako skoniu patiks net ir tikriems gurmanams.
Jie puikiai tinka šventinio stalo pagrindiniam patiekalui ar net greitiems ir skaniems pietums. Jie labai skanūs, o mėsa visada bus labai sultinga. Virtos bulvės, gruzdintos bulvytės ar bulvių košė puikiai tiks šiam patiekalui kaip garnyras.
Jums reikės:
- 6 gabaliukų mėsos
- 100 ml aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- Aliejaus
- Druskos
- Prieskonių pagal skonį
- 2 šaukštų miltų
- 700 ml vandens
Gaminimo eiga:
- Paimkite mėsą ir ją supjaustykite – galite naudoti jums patinkančią mėsą – jautieną, kiaulieną ar kalakutieną.
- Aš naudojau kiaulienos gabaliukus, juos supjausčiau į 6 lygias dalis. Šiam patiekalui labai tinka mėsa iš kiaulienos sprandinės.
- Iš abiejų pusių apvoliokite mėsą miltuose.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės – apkepkite sprandinę, kad mėsa gražiai apskrustų.
- Skrudintą mėsą perkelkite į lėkštę. Jei reikia, galite nupilti aliejų, ant kurio kepė mėsa, nes jo jums reikės toliau gaminant šį patiekalą.
- Į keptuvę su aliejumi, kuriame buvo kepta mėsa, įberkite supjaustytą česnaką ir pakepinkite vieną ar dvi minutes.
- Stebėkite, kad česnakas nesudegtų.
- Tada suberkite miltus ir pakepinkite viską kartu vieną ar dvi minutes. Būkite atsargūs, kad nesudegtumėte šio mišinio. Kad tikrai gerai pavyktų, šiek tiek sumažinkite temperatūrą.
- Tada užpilkite vandeniu ir viską gerai išmaišykite.
- Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
- Perkelkite mėsos gabaliukus į kepimo indą ir supilkite padažą.
- Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Mėsą patiekite šiltą su garnyru, kurį pasirinkite pagal savo skonį.
Linkime gero skonio!