Kartais pusryčiams gaminti maistą yra tikrai sunku. Šeimos nariai nenori valgyti košės ar blynų, arbata su sumuštiniais taip pat nusibodo. Ką tokiu atveju daryti? Arba nustatykite žadintuvą keliomis valandomis anksčiau nei įprasta, arba greitas mėsos ir sūrio vyniotinis keptas orkaitėje jus išgelbės!
Šis paprastas patiekalas dera su bet kokiu garnyru. Bet jei visiškai nėra laiko, tiks paprastas skrebutis ar duonos riekė. Mėsos ir sūrio vyniotinis suteiks daug jėgų ir energijos pirmoje dienos pusėje.
Jums reikės:
- 500 g vištienos
- 180 g kieto sūrio
- 4 kiaušiniai
- 2-3 šaukštai miltų
- 3 šaukštai grietinės
- mažas svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- prieskoniai
- augalinis aliejus
Gaminimas:
Sūrį sutarkuokite ir supilkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį įmuškite ir išplakite kiaušinius, suberkite miltus, grietinę, prieskonius. Gerai Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Kepimo skarda įtieskite kepimo popieriumi ir sutepkite augaliniu aliejumi. Švelniai supilkite sūrio masę ir, jei įmanoma, tolygiai paskirstykite. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių, 15 minučių.
Tuo metu susmulkinkite maltą vištieną ir sudėkite į gilų dubenį. Svogūną susmulkinkite ir suberkite į dubenį su mėsa. Pabarstykite druska, smulkintu česnaku ir mėgstamais prieskoniais. Išmaišykite.
Švelniai paskirstykite maltą mėsą ant kepto sūrio masės sluoksnio. Paskleiskite jį per visą paviršių ir suvyniokite į ritinį. Pirmiausia įvyniokite į seną popierių, o po to į 2 folijos sluoksnius. Gautą ritinį kepkite valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Supjaustykite ritinį į porcijas ir patiekite šiltą ant stalo su daržovėmis ir norimu garnyru.