Mėsos ir kopūstų apkepas puikiai tiks, jei norite skanių pietų. Šį patiekalą gana lengva pagaminti, o ir kažkokių specialių ingredientų jam nereikia. Išbandykite!
Ingredientai:
- Kopūstai – 800 g
- Morkos – 100 g
- Vištienos krūtinėlė – 500 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Kvietiniai miltai – 100 g
- Graikiškas jogurtas – 100 g
- Kepimo milteliai – 4 g
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūno laiškai – 3-4 vnt
- Saulėgrąžų aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį.
Metodas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite daržoves ir įberkite druskos.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Susmulkinkite svogūno laiškus ir patroškinkite 30 sekundžių, tada sudėkite kitas daržoves ir uždengę dangčiu troškinį 15 minučių.
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite jogurtą, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius.
Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi, įpilkite šiek tiek tešlos ir sudėkite pusę troškintų kopūstų. Tada sudėkite vištienos sluoksnį, pagardinkite pipirais ir lengvai pasūdykite.
U-dėkite ant mėsos likusias daržoves ir padenkite tešla.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite apkepą 15-20 minučių. Skanaus!
Vaizdo įrašas: