Bulvės yra universalus produktas. Jos gali būti paruoštas kaip kasdienis patiekalas arba puikiai tikti šventiniam stalui. Įdarytos bulvės puikiai tinka ypatingoms progoms, šiuo patiekalu nustebinsite savo artimuosius. Pabandę gaminti suprasite, kad ne veltui stovėjote prie viryklės.
Mėsa įdarytos bulvės nustebins savo skoniu, taip pat labai pradžiugins skrandį. Gaminkite ir pasidalinkite komentaruose savo įspūdžius!
Ingredientai:
- Bulvės – 15 vnt;.
- Mėsa – 250 g;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Pomidorų pasta – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį;
- Grietinė – 50 g;
- Sviestas – 50 g.
Gaminimas:
- Bulves nulupkite, vidurį išgremžkite.
- Virkite, užvirus vandeniui virkite dar 8-10 minučių.
- Mėsą su svogūnais perleiskite per mėsmalę. Pagardinkite mišinį druska ir pipirais.
- Įdarykite bulves ir sudėkite jas į gilią keptuvę.
- Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su druska, įpilkite šiek tiek vandens ir ištirpinto sviesto. Išmaišykite ir supilkite gautą skystį į bulves. Norėdami sodresnio skonio, galite pridėti pomidorų pastos.
- Bulves kepkite 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Skanaus!