Iš esmės, visos šeimininkės bulves ruošia trimis būdais: keptas, virtas arba troškintas. Žinoma, toks pats patiekalas bėgant laikui pabosta ir kurį laiką nebesinori valgyti bulvių. Tačiau neskubėkite atsisakyti šios daržovės, nes iš jos galite paruošti pilnavertį patiekalą, kuris taps nuostabia jūsų šeimos vakariene ar pietumis.
Bulvių kukuliai yra naujas bulvių gaminimo būdas, kuriam jas reikia išvirti, sutarkuoti, sumaišyti su įdaru ir suformuoti kotletus, o tada kepti juos orkaitėje. Įdarui tinka kumpis, bet kokia mėsa, daržovės, sūris, žolelės ir kt. Tokie bulvių kukuliai patiekiami su padažu.
Jums reikalingi ingredientai:
- Pusė kilogramo bulvių;
- 200 g rūkytos vištienos;
- 30 g petražolių;
- 80 g kietojo sūrio;
- Vienas valgomas šaukštas augalinio aliejaus;
- Druska, pipirai, priklausomai nuo skonio.
Gaminimo eiga:
Nulupkite bulves ir virkite pasūdytame vandenyje tol, kol išvirs.
Atvėsusias bulves reikia sutarkuoti su stambia tarka. Viską sudėkite į dubenį.
Sutarkuokite ir sūrį, ir sumaišykite su bulvėmis.
Vištieną supjaustykite mažais kubeliais arba plonomis juostelėmis. Sumaišykite su bulvėmis ir sūriu.
Petražoles reikia nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišykite su bulvių mase.
Šią masę pasūdykite ir pabarstykite pipirais, ir vėl gerai išmaišykite, kad visi komponentai būtų gerai pasiskirstę.
Jei norite, galite įdėti skiltelę ar dvi česnako. Iš gautos masės suformuokite pailgus kotletus. Masė lengvai formuojama ir nelimpa prie rankų. Padėkite gautus kukulius ant kepimo skardos, išlaikydami tarp jų atstumą.
Kiekvienas kotletas turi būti suteptas augaliniu aliejumi, naudojant silikoninį šepetėlį. Tai neleis jiems išdžiūti.
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite mėsos kukulius maždaug 15 minučių, kol jie gražiai paruduos.
Patiekite patiekalą kol karštas, su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu.
Skanaus!