Puikūs meduoliai, kuriuos paruošite pagal „YouTube“ kanalo receptą, tiks ne tik su kava, bet ir šventiniam stalui. Paruošimas stebėtinai paprastas, o rezultatas patiks visiems!
Šių kepinių jums užteks tikrai ilgam – žinoma, jei jų nesuvalgysite per pirmą dieną, kaip atsitiko mums.
Jums reikės:
- 200 g cukraus
- 2 vnt. kiaušinių
- 2 šaukštų medaus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 100 g kepinių margarino
- 450 g miltų
Meduolių sujungimui:
- 400 ml pieno
- 2 šaukštų rupių miltų
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 200 g sviesto
- cukraus pudros pagal skonį
Glajui:
Tamsaus šokolado ir sviesto
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite tešlą.
Visus ingredientus, išskyrus miltus, sudėkite į mažesnį puodą.
Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps – saugokite, kad nesudegintumėte.
Tada supilkite puodo turinį ant persijotų miltų.
Išmaišykite vientisą tešlą, kuriai leiskite pastovėti 2 valandas, ji neturi būti laikoma šaltai.
Po dviejų valandų tešlą iškočiokite iki maždaug 2-3 mm storio.
Supjaustykite mažesniais apskritimais, aš juos darau maždaug apie 3 cm skersmens. Tada juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite apie 7 minutes, 180-200 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite įdarą:
Į pieną įberkite rupių miltų ir vanilinį cukrų, ir išvirkite tirštą košę.
Leiskite jai atvėsti.
Sviestą išplakite su cukrumi – jo įberkite pagal skonį. Žinoma, geriau naudoti mažiau cukraus ir palaipsniui sviestą įmaišykite į atvėsusią košę.
Viską išplakite iki vientiso kremo, su kuriuo iš karto ir klijuokite meduolius.
Galiausiai meduolius pamerkite į glajų, kurį paruošite ištirpinę šokoladą su trupučiu sviesto.
Dar galite papuošti susmulkintais riešutais.
Linkime gero skonio!
Medžiaga vaizdo įraše: