Home Receptai Desertai Meduoliai prie kavos! Kepu jau trečią kartą šią savaitę, ir mums jų vis neužtenka!

Meduoliai prie kavos! Kepu jau trečią kartą šią savaitę, ir mums jų vis neužtenka!

0
Meduoliai prie kavos! Kepu jau trečią kartą šią savaitę, ir mums jų vis neužtenka!

Puikūs meduoliai, kuriuos paruošite pagal „YouTube“ kanalo receptą, tiks ne tik su kava, bet ir šventiniam stalui. Paruošimas stebėtinai paprastas, o rezultatas patiks visiems!

Šių kepinių jums užteks tikrai ilgam – žinoma, jei jų nesuvalgysite per pirmą dieną, kaip atsitiko mums.

Jums reikės:

  • 200 g cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 100 g kepinių margarino
  • 450 g miltų

Meduolių sujungimui:

  • 400 ml pieno
  • 2 šaukštų rupių miltų
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 200 g sviesto
  • cukraus pudros pagal skonį

Glajui:

Tamsaus šokolado ir sviesto

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Visus ingredientus, išskyrus miltus, sudėkite į mažesnį puodą.

Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps – saugokite, kad nesudegintumėte.

Tada supilkite puodo turinį ant persijotų miltų.

Išmaišykite vientisą tešlą, kuriai leiskite pastovėti 2 valandas, ji neturi būti laikoma šaltai.

Po dviejų valandų tešlą iškočiokite iki maždaug 2-3 mm storio.

Supjaustykite mažesniais apskritimais, aš juos darau maždaug apie 3 cm skersmens. Tada juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite apie 7 minutes, 180-200 laipsnių temperatūroje.

Paruoškite įdarą:

Į pieną įberkite rupių miltų ir vanilinį cukrų, ir išvirkite tirštą košę.

Leiskite jai atvėsti.

Sviestą išplakite su cukrumi – jo įberkite pagal skonį. Žinoma, geriau naudoti mažiau cukraus ir palaipsniui sviestą įmaišykite į atvėsusią košę.

Viską išplakite iki vientiso kremo, su kuriuo iš karto ir klijuokite meduolius.

Galiausiai meduolius pamerkite į glajų, kurį paruošite ištirpinę šokoladą su trupučiu sviesto.

Dar galite papuošti susmulkintais riešutais.

Linkime gero skonio!

Medžiaga vaizdo įraše: