Medaus tortas su grietine yra labai skanus desertas. Vieną kartą pasigaminę, norėsite jį kepti kiekvieną savaitgalį. Smagaus gaminimo!
Ingredientai:
Tešlai:
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Cukrus – 1 puodelis
- Medus – 1 valgomasis šaukštas
- Soda – 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai – 2 puodeliai.
Kremui:
- Grietinė – 500 g
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt.
- Cukrus – 1 puodelis
- Sviestas – 150 g.
Papuošimui:
- Graikiniai riešutai – pagal skonį.
- Sausainių trupiniai.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Įdėkite medaus, tada sudėkite išsijotus miltus, sumaišytus su soda. Maišykite, kol gausite tirštą tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 4-5 plonus lakštus maždaug 15 minučių.
Kremui minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušinio tryniais, tada sudėkite grietinę ir vėl išplakite. Kai atvės lakštai, juos pertepkite kremu. Galiausiai ištepkite ir torto šonus. Graikinius riešutus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir apibarstykite tortą kartu su sausainių trupiniais. Leiskite tortui išmirkti. Skanaus.