Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Pasakiškai skanus medaus tortas su plakta grietinėle

Šis medaus pyragas yra tobulo skonio. Pasigaminkite jį ir patys tuo įsitinkite. Nors atrodo, kad tokį pyragą padaryti gana sunku, taip tikrai nėra.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Sviestas – 200 g;
  • Medus tešlai – 4 valgomieji šaukštai;
  • Medus įdarui – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kvietiniai miltai – 4 stiklinės;
  • Tinktūra (bet koks stiprus alkoholinis gėrimas) – 2 valgomieji šaukštai;
  • Cukraus pudra – 100-150 g;
  • Riebi grietinėlė – 1 l.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Tada sudėkite minkštą sviestą, tinktūrą ir medų. Viską dėkite į vandens vonelę, įdėkite šiek tiek sodos ir išmaišykite. Masė pradės putoti. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į 8-10 dalių.

Kiekvieną tešlos gabalėlį iš karto plonai iškočiokite ant kepimo formos ir sudėkite į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 4 minutes. Atšaldytą grietinėlę išplakite, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Į kremą įdėkite šaukštą medaus ir išmaišykite šaukštu.

Visus iškeptus biskvitus aptepkite kremu ir sudėkite tortą. Kepinių gabaliukus, kurie liko nuo biskvitų, sumalkite. Pyragą apibarstykite trupiniais ir palikite pastovėti apie 5-6 valandas. Skanaus.

medaus pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---