Šis medaus pyragas yra tobulo skonio. Pasigaminkite jį ir patys tuo įsitinkite. Nors atrodo, kad tokį pyragą padaryti gana sunku, taip tikrai nėra.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt.;
- Cukrus – 1 stiklinė;
- Sviestas – 200 g;
- Medus tešlai – 4 valgomieji šaukštai;
- Medus įdarui – 1 valgomasis šaukštas;
- Kvietiniai miltai – 4 stiklinės;
- Tinktūra (bet koks stiprus alkoholinis gėrimas) – 2 valgomieji šaukštai;
- Cukraus pudra – 100-150 g;
- Riebi grietinėlė – 1 l.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Tada sudėkite minkštą sviestą, tinktūrą ir medų. Viską dėkite į vandens vonelę, įdėkite šiek tiek sodos ir išmaišykite. Masė pradės putoti. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į 8-10 dalių.
Kiekvieną tešlos gabalėlį iš karto plonai iškočiokite ant kepimo formos ir sudėkite į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 4 minutes. Atšaldytą grietinėlę išplakite, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Į kremą įdėkite šaukštą medaus ir išmaišykite šaukštu.
Visus iškeptus biskvitus aptepkite kremu ir sudėkite tortą. Kepinių gabaliukus, kurie liko nuo biskvitų, sumalkite. Pyragą apibarstykite trupiniais ir palikite pastovėti apie 5-6 valandas. Skanaus.