Žmogus, bent kartą gyvenime išbandęs naminę grietinę, niekada nebenorės pirktinės. Produktas natūralus ir kvapas kitoks! Norint pagardinti salotas ar paragauti grietinės su koldūnais be kenksmingų priedų, nebūtina vykti į kaimą. Grietinė iš pieno gali būti pagaminta namuose.
Naminė grietinė
Žinoma, bet kokius produktus dabar galima nusipirkti parduotuvėje. Bet jūs negalite būti tikri dėl įsigyto produkto kokybės. Tad kam leisti pinigus neaiškiam produktui, jei grietinę galite pasigaminti patys?
Jums reikės:
- 1 litro pieno
- grietinės starterio – 1 valgomojo šaukšto grietinės 250 ml pieno
Gaminimas:
Norint namuose iš pieno pasigaminti geros grietinės, pagrindinis dalykas yra jos pagrindas. Gerai, jei turite naminio pieno arba patys turite ūkį. Nes geriausia grietinė gaminama iš naminio pieno. Bet jei nėra galimybės to gauti, tada viskas gerai. Šviežias riebus pienas yra parduodamas ir parduotuvėje.
Pieną supilkite į švarų stiklinį indelį ir įstatykite į puodą. Į puodą įpilkite vandens, kad jis siektų stiklainio viršų, ir užvirkite. Virkite 10 minučių, tada išimkite stiklainį iš vandens ir perkelkite į šaldytuvą.
Kaip starterį naudokite grietinę. Įpilkite ją santykiu 1 šaukštas į 250 ml pieno. Sumaišykite pieną ir grietinę, uždenkite ir palikite 1 valandai kambario temperatūroje.
Išmaišykite mišinį ir vėl palikite 1 valandai. Šią procedūrą reikia pakartoti dar keletą kartų. Palikite ruošinį per naktį.
Ryte sulankstykite marlę keliais sluoksniais ir perkoškite masę. Ši procedūra reikalinga tam, kad išsiskirtų skystis.
Parduotuvėje esančios grietinės negalima lyginti su natūralia! Grietinę iš pieno pasigaminti namuose yra labai paprasta. Ją valgykite su blynais arba naudokite įvairių tortų kremams.