Jūs įsimylėsite šį stebuklą iš pirmo žvilgsnio. Marokietiški blynai yra tokie neįprastai lengvi ir purūs, jog sunku įsivaizduoti, kad jie tikri!
Jie tiesiog tirpsta burnoje. Maroke tai populiarus maistas, parduodamas palapinėse tiesiai gatvėje.
Sudėtyje nėra nieko egzotiško, visi produktai yra pažįstami. Miltai, sviestas, tryniai, manų kruopos…
Beje, jas pirmiausia rekomenduojame sumalti kavos malūnėlyje, bet ne visiškai smulkiai: maži grūdeliai vis tiek turėtų likti. Blynai kepami tik iš vienos pusės, nereikia jų apversti.
Blynai bus idealiai apvalūs, jei tešla bus pilama tiksliai į keptuvės vidurį ir leidžiama tolygiai pasiskirstyti.
Ingredientai:
Vanduo – 650 ml;
Kvietiniai miltai – 300 g;
Manų kruopos – 100 g;
Tryniai – 2 vnt.;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Saulėgrąžų aliejus – 1 šaukštelis;
Mielės – 0,5 šaukštelio;
Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Gaminimas:
Giliame dubenyje ar keptuvėje sumaišykite visus sausus ingredientus: išsijotus miltus, manų kruopas, cukrų, mieles ir kepimo miltelius.
Supilkite aliejų, trynius ir šiltą vandenį, ir gerai išmaišykite.
Mišinį plakite elektriniu maišytuvu arba trintuvu 1–2 minutes. Uždenkite ir palikite pusantros valandos šiltoje vietoje.
Atsargiai išmaišykite tešlą ir pilkite į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Ugnis turėtų būti šiek tiek didesnė nei silpna. Kai viršus tampa porėtas ir sausas – blynas yra iškepęs!
Dėl to, kad į tešlą dedame nedaug cukraus, blynų skonis beveik neutralus. Atskirai sumaišykite 50 g išlydyto sviesto su 70 g medaus ir patiekite su blynais.
Skanaus!