Marmurinis tortas suteiks laimės visiems smaližiams. Jei norite nustebinti savo šeimą skaniu ir neįprastu patiekalu, būtinai pabandykite pasigaminti žaliąjį marmurinį tortą pagal šį receptą. Jis tikrai papuoš jūsų vakarėlį!
Ingredientai:
Sviestas – 220 gramų
Cukrus – 200 gramų;
Kiaušiniai – 4 vienetai
Miltai – 220 gramų
Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
Pienas – 3 valgomieji šaukštai
Vanilės ekstraktas – 1 arbatinis šaukštelis
Žali maistiniai dažai.
Glazūrai:
Maskarponė sūris – 150 gramų
Sviestas – 50 gramų
Cukraus pudra – 70 gramų
Vanilinio cukraus – 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimas:
Sumaišykite ištirpintą sviestą su cukrumi ir gerai išplakite. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir maišykite po kiekvieno įmušimo. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, įpilkite pieno, vanilės ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padalinkite į du gabalus ir sudėkite į atskirus dubenius. Į vieną iš jų įpilkite maistinių dažų.
Pasiimkite 20 cm skersmens formą, sutepkite ją aliejumi ir apibarstykite miltais. Pakaitomis paskleiskite po vieną šaukštą tešlos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 45–50 minučių. Leiskite pyragui atvėsti, tada perkelkite į kitą indą.
Gamindami glazūrą, sumaišykite ištirpintą sviestą ir maskarponės sūrį. Lėtai maišykite maišytuvu. Palaipsniui, pridėdami cukraus pudros ir vanilinio cukraus, plakite iki vientisos masės. Torto viršų padenkite glazūra. Skanaus!
Garantuojame, jog marmurinis tortas patiks visiems šventės svečiams!