Marinuotas paprikas gaminu pagal Balkanų receptą. Dažniausiai paprikos naudojamos įdarui, o ne konservavimui, tačiau šis atvejis kitoks.
Šaltą žiemą šios aštrios ir apetitą keliančios traškios paprikos pirmosios dingsta nuo stalo. Niekas net nežiūrės į agurkus, jei ant stalo bus bent viena marinuota paprika. Šį receptą išbandė visi mano šeimos nariai ir draugai!
Šiandien su jumis noriu pasidalinti burnoje tirpstančių marinuotų paprikų gamybos instrukcijomis. Tai ryškus ir viliojantis užkandis!
MARINUOTOS PAPRIKOS
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 3 kg paprikų
- 7 česnakų skiltelės
- Petražolės
- Aitriosios paprikos
- 1 l vandens
- 200 g cukraus
- 2 šaukštai druskos
- 250 ml 9% acto
- 100 ml augalinio aliejaus
GAMINIMO EIGA
Nuplaukite paprikas, nupjaustykite kotelius, tada kiekvieną papriką iš visų pusių atsitiktinėse vietose subadykite šakute.
Supilkite vandenį į dubenį. Įpilkite acto, cukraus, druskos ir augalinio aliejaus. Išmaišykite šį mišinį. Uždėkite ant ugnies ir užvirkite.
Kai marinatas užvirs, sudėkite paprikas į dubenį. Virkite 3 minutes, o po to paprikas atsargiai apverskite į kitą pusę ir virkite dar 3 minutes.
Smulkiai supjaustykite česnakų skilteles.
Į sterilizuoto stiklainio dugną įdėkite paprikas, česnakus ir petražoles. Į tą pačią vietą sudėkite iš abiejų pusių nuvirtas paprikas. Mediniu šaukštu švelniai paspauskite paprikas, kad jos gerai susiglaustų. Į pilną stiklainį ant viršaus uždėkite dar šiek tiek petražolių ir česnakų.
Tą patį pakartokite ir su likusiomis paprikomis, kol visas jas sudėsite į stiklainius. Užpilkite stiklainius karštu marinatu, kuriame buvo blanširuotos paprikos.
Uždenkite stiklainius dangteliais. Leiskite stiklainiams atvėsti, o tada iki žiemos padėkite juos į vėsią, tamsią vietą. Siūlau iš karto paragauti vieną stiklainį – skonis iš tiesų nerealus! Gero apetito!
O kad sužinotumėte daugiau apie šių paprikų marinate receptą, siūlau jums pažiūrėti serbų šeimininkės Tatjanos kulinarinio kanalo vaizdo įrašą. Daug įkvepiančių ir laiko patikrintų receptų šiame kanale!
Marinuotos paprikos laikomos tradiciniu patiekalu Serbijoje, iš kurios yra kilusi mano draugė, kuri maždaug prieš 10 metų pasidalino šiuo receptu su manimi. Nuo tada tai yra mano mėgstamiausias žiemai skirtas užkandis!
Pagal šį receptą tai puikiai pavyks net ir pradedančiajam. Svarbiausia turėti visus reikiamus ingredientus. Kaip matote, visi jie yra paprasti ir lengvai prieinami!