Aštrios paprikos tikrai patinka daugumai vyrų. Užsikonservuokite paprikas ir visą žiemą mėgaukitės skaniu užkandžiu!
Ingredientai:
- saldžiosios paprikos – 4 vnt.;
- česnakai – 2 skiltelės;
- aitriosios paprikos – 4 vnt.;
- augalinis aliejus – 250 ml;
- vanduo – 250 ml;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- cukrus – 70 g;
- obuolių sidro actas – 2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Paprikas supjaustykite dideliais gabalėliais ir paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos folija ir pateptos augaliniu aliejumi. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje valandą. Marinatui česnaką ir aitriąją papriką sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą masę sudėkite į puodą, supilkite augalinį aliejų, vandenį, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite.
Viską pakaitinkite, kol cukrus ištirps, tada supilkite actą ir užvirę dar pavirkite 2 min. Iškeptas paprikas sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Užsukite dangtelius, apverskite juos ir apvyniokite kuo nors, kol jie visiškai atvės.